N
.

Bibliotheek Collodi Italië.

Prijsvraaginzending voor een bibliotheek voor kinderen in de ‘geboorteplaats’ van Pinokkio; Collodi in Toscane, Italië. De bibliotheek is in een ronde vorm over de bestaande rivier gelegd, om de oude toren van de voormalige papierfabriek heengevouwen en deels bovengronds en deels ondergronds ontworpen. Het uitzicht naar het oude Collodi op de heuvel, de doorzichten naar de rivier en de andere verdiepingen en de indeling van de bibliotheek zelf in verschillende niveau’s geeft de bibliotheek een avontuurlijk karakter. Kinderen kunnen spelenderwijs de bibliotheek ontdekken langs de doorgaande route door de verschillende verdiepingen.

 

The Never Ending Building

There are people everywhere! Mum is at the huge windows, staring at a beautiful old villa. Dad’s acting crazy, trying to climb a unicorn. My brother is lying on his tummy, looking at our car through a hole in the floor. And me? I want to grab a book, hide in one of those little cabins and stay here forever: in this buzzing building shaped like a crescent moon. There are no signs that say ‘keep out’ or ‘not suitable for children’ – in this library, I’m the hero.

 

opdrachtgever YAC (Young Architects Competitions)

in samenwerking met BOOGERD ARCHITECTURE, ANNA WOLTZ (kinderboekeschrijfster) en THOMAS BRUIJNS (student Bouwkunde)

locatie COLLODI, ITALIË

jaar  2017

grootte  9000 m2