N
.

ontwerp duurzaam pompstation Schiphol/.

Obliq is gevraagd mee te denken met het realiseren van een duurzaam pompstation. Hiervoor is een ontwerp gemaakt dat moet uitstralen dat hier de verbinding tussen milieu en mobiliteit wordt gemaakt. Tussen de polderbaan en de drukke N weg is de locatie goed zichtbaar vanaf de weg én vanuit de lucht. Uit het polderlandschap komen twee glooiende heuvels tevoorschijn waarin de belangrijkste functies een plek vinden. Tussen de heuvels bevindt zich het centrale pompplein met een eveneens glooiend dak daarboven (in de vorm van een druppel). Vloeiend gevormde dakramen en land art versterken het organische karakter van het pompstation.

Bij de groene pomp wordt bio-benzine, bio-diesel, bio-gas en zonne-energie als product aangeboden. Het dak van het pompplein is bekleed met zonnepanelen, de gebouwen zijn grondgedekt en in de directe omgeving worden alleen natuurlijke materialen gebruikt. Elektrische auto’s kunnen er opladen en in een wasstraat kun je met regenwater je auto wassen. Er is een restaurant met werkplekken en winkeltje met (biologische) streekproducten. Zo moet het een belangrijke duurzame hub voor de omgeving worden en kan het, met dit organische ontwerp, een visitekaartje voor Schiphol en heel Nederland zijn.

 

opdrachtgever ZAKELIJK

locatie SCHIPHOL

oppervlak locatie 2,5 hectare

oppervlak 5000 m2

jaar  2015 – 

status  in ontwikkeling

visualisatie bureau PLOMPMOZES