N
.

Tentoonstelling Bouwen voor Kinderen/.

Samen met het Netwerkbureau Kinderopvang en de TU Delft is een tentoonstelling ontworpen en gerealiseerd die de discussie over combinatie van onderwijs en kinderopvang in bestaande of nieuwe schoolgebouwen op de kaart moet zetten en richting geeft.
Hoe maak je een bestaand schoolgebouw tevens geschikt voor kinderopvang (bso, dagopvang of peuteropvang)? Zowel binnen als buiten zijn de ruimtes vaak niet geschikt. Ze zijn te groot of te klein, onhandig ingedeeld of onhandig gesitueerd ten opzichte van elkaar. Welk gebouw biedt welke mogelijkheden? Onderzoekers en studenten van de TU Delft hebben zich over deze vraag gebogen. Het resultaat van hun werk: 80 aansprekende varianten voor transformatie. Een selectie is te zien op de tentoonstelling ‘Bouwen voor Kinderen’.
Na medewerking aan het schrijven van het onderwijsprogramma voor het ontwerpsemester is het studentenwerk verzameld en beoordeeld. Dit gebeurde in het kader van de publicatie ‘Bouwen voor Kinderen’ die aanstaande Juni zal verschijnen (uitgeverij Thoth / ISBN 978 90 6868 581 7). De tentoonstelling toont een selectie van het studentenwerk en een deel van het theoretische onderzoek naar transformatie van bestaande en nieuwe schoolgebouwen en zal de komende maanden verschillende regiobijeenkomsten van het Netwerkbureau begeleiden.

opdrachtgever TU DELFT

locatie NEDERLAND

jaar  2011

status  OPGELEVERD