N
.

verbouwing appartement Utrecht/.

Een prachtige bovenwoning uit 1910, casco opgeleverd, is volledig gerenoveerd tot hoogwaardige woning bij het centrum van Utrecht.

Op de woonverdieping zijn keuken en werkkamer bij de woonkamer betrokken (met slim weggewerkte constructieve balken). Het toilet is verruimd met daarachter en daarboven verborgen ruimte voor CV, installaties en opbergruimte. De oude ingang naar het werkkamertje is behouden en omgebouwd tot garderobe. Schuiframen en franse balkondeurtjes zijn voorzien van dubbelglas en werkend gemaakt.

Boven is de gehele verdieping opnieuw ingedeeld. Er is een riant dakraam/ toekomstige daktoegang boven het trappenhuis gemaakt zodat daglicht langs de trappen omlaag stort. De badkamer bevat een (wegklapbare) inloopdouche, een bad, breed wastafelmeubel en een wasmachine met ombouw. Door het gebruik van waterdichte schuimplaten is de constructie uitzonderlijk licht en is er vloerverwarming. Aan de voorkant is het dakraampje vergroot zodat het kleine kamertje een volwaardige kamer is geworden. Door het slim plaatsen van de toegangsdeuren en afscheidingsmuur tussen de slaapkamer achter en de voorkamer is er ruimte gemaakt voor 2 inbouwkasten van 60cm diep die over de gehele breedtes van de ruimtes lopen. In de slaapkamer is het raam vervangen door 2 openslaande deuren met een nieuw frans balkonhekje waardoor de ruime kamer nog lichter en luchtiger wordt.

opdrachtgever PARTICULIER

locatie UTRECHT, NEDERLAND

jaar  2012-2013

grootte 105 m2

status  OPGELEVERD